Българският офис на Plus500 избра „перфектно скроени“ управляеми услуги от един доставчик

by Oct 10, 2016Новини и събития0 comments

Световноизвестната платформа за търговия заложи на интегрираните услуги на Новател.

Кои са Plus500

Plus500 е водещ  доставчик на т.н. „договори за разлика“ (CFDs), осигуряващи търговски сделки с дялове, валути, стоки, ETF, опции и индекси, както и иновативни технологии за търговия. Понастоящем Plus500 предлага на своите клиенти и потребители портфолио от над 2000 инструмента.

Сделката

Отварянето на офис в България и перспективите за бързо разширяване на бизнеса и персонала изисква осигуряване на висококачествена мрежова свързаност с гарантирана сигурност, която да подсигури бизнеса на компанията в най-кратки срокове. Новател изпъкна пред конкурентите си с предложението за разгръщане на управляемите услуги, бързата реакция, гъвкавостта си и гаранциите си за устойчивост.

Предизвикателства

Решението на Plus 500 да отвори официално офис в България, за да обслужва както българските си, така и международните си проекти, изисква определена  техническа обезпеченост. Офисът на Plus 500 се намира в чисто нова сграда – Capital Fort, намираща се на бул. Цариградско шосе. Помещението има капацитет да побере до 300 души в близко бъдеще. За всеки един служител е важно да разполага с надежден интернет достъп, защита от външни атаки, като вируси и малуеър. Освен това е необходимо да се осигри безжичен интернет достъп за конферентни срещи и външни посетители  в офиса.

Интегрираните услуги на Новател – с едни гърди пред конкурентите.

Plus 500 иска да покрие изискванията си в най-кратки срокове, за да може българският им офис да заработи колкото може по-скоро. Партньорът, който ще бъде натоварен със задачата, трябва да разработи и представи техническия дизайн на инфраструктурата, която в последствие ще интегрира.

Скоро след започване на комуникация между Plus 500 и Новател, обхватът на услугите, включени в офертата, бързо се разширява, тъй като членът на групата Deutsche Telekom може да осигури голям набор от допълнителни услуги заедно със задължителното оборудване. Управляемите услуги, които Новател предлага , водят до разширяване на услугите в офертата с:

 • Конфигуриране на сигурна мрежова свързаност и интернет достъп.
 • Осигуряване на високоскоростен безжичен интернет достъп за вътрешни срещи между екипите и постетителите на офисното пространство.
 • Инсталиране, настройване и 24/7 контрол и наблюдение на мрежовата защитна стена (Firewall), която се грижи за сигурността на вътрешната мрежа.
 • Всички предложени услуги за обвързани с наблюдение на капацитетите и предварително договорено време за реакция в случай на възникнал проблем.

Фактори за успех

Това, което прави офертата на Новател уникална, е пълната интеграция на услугите – компанията разчита само на собствените си ресурси и предварително тествано оборудване, позволявайки ѝ  да предложи стопроцентова гарнация за съвместимост на производителността и времето за реакция при поддръжка.

Новател сключи сделката, сразявйки конкурентите си, благодарение на няколко важни предимства:

 • Може да предложи цялостно решение за осигуряването на качествен интернет достъп (вкл. безжичен), мрежова свързаност и сигурност. Останалите участници в конкурса предлагаха оборудване чрез подизпълнители и обявиха по-дълги срокове за доставка и поддръжка от различни екипи.
 • Може да предложи поддръжка от един-единствен екип, когато възникне проблем, независимо дали проблемът касае връзката или оборудването.
 • Новател може да подготви оферта, която да пасва най-добре и да предоставя необходимия хардуер и услуги.
 • Успява да се ангажира, в рамките на желаното време, да инсталира системите, осигуряващи работните съоръжения, които впоследствие да бъдат заменени в много кратък период от време.
 • Предлага конкурентни цени.
 • Интегриране на системи, което напълно оправдава очакванията на клиентите.
 • Новател успява да внедри и настрои необходимото оборудване, минимизирайки намесата на IT човешки ресурс от страна на Plus

Според г-н Венелин Димитров, SOO на Plus500 България, „Най-основното предимство на Новател беше фактът, че чрез тях получаваме достъп до оборудване с адекватна поддръжка от един-единствен доставчик. Първоначалното ни намерение да закупим собствено активно IT оборудване беше бързо променено, когато разбрахме за Управляемите услуги на Новател, заради ценовото предимство, което е много важно за нашия начин на работа.“

Намерението на Plus500 е да увеличи управляемите услуги, които Новател предлага в процеса на разширяване на дейностите и увеличаването на екипа на компанията.

Ако искате да се възползвате от уникалните предимства на управляемите услуги, предлагани от Новател, свържете се с нас на sales@novatel.bg или на тел.  +3592 986 04 05.

Share This

Share This

Share this post with your friends!