Новател основава информационната инфраструктура на Mundus Services

by Oct 5, 2016Новини и събития0 comments

 

Лидерът в интегрираните услуги за управление на съоръжения избра комплексно решение от един доставчик

Кои са Mundus Services?

Mundus services AD е инвестиция на два от най-големите фондове за капиталови инвестиции в България и региона – Empower Capital и KJK Capital, които заедно с Лъчезар Петров основаха най-голямата компания за интегрирани услуги по управление на съоръжения в България чрез придобиването на Facility Optimum Bulgaria и Вики Комфорт 2004 ООД. Компанията има над 2500 служители и обслужва повече от 300 корпоративни клиенти, което я поставя далеч по-напред от конкурентите си на българския пазар.

Сделката

Основаването на новата компания Mundus Services е в правилния момент за стратегическото планиране на IT инфраструктурата. Новите акционери в лицето на Empower Capital и KJK Capital считат, че това предизвикателство не е формално, а отговорно решение да постави основите за бъдещо разширяване на компанията чрез изграждане на изцяло нов стратегически план за развитие, основан на най-добрите международни практики.

По време на основаването на Mundus Services ситуацията с информационната свързаност е доста сложна. Необходимо е да се изгради главна връзка между четирите доста отдалечени офиса, (които досега са използвали и различни интернет доставчици), да се създадат условия за обмен на информация между двете компании, участващи в сливането, като се има предвид, че те досега не са ползвали нито стандартизирани информационни системи, нито са имали достатъчно IT персонал да извършат интегрирането на подобна система. Задачата на Новател включва изграждане на Етернет и безжична мрежова инфраструктура в новата сграда на компанията в София.

Наедно с осигуряването на мрежова свързаност и интернет достъп, Mundus Services изисква изграждането на облачна платформа, която да осигури локална E-mail услуга изпълнението на ERP решението, подлежащо на внедряване. Други интересни проекти, свързани  с предоставянето на необходимите информационни технологии, са разработването на мобилно приложение за подпомагане на служителите при подготовката на бързи отчети за услугите, извършвани с клиентите.

Mundus Services разчитат на пълен аутсорсинг за изграждането на информационната инфраструктура за много кратък период от време – само четири месеца, включващ проектирането и внедряването на системите.

Новател – партньор, а не само доставчик

Всички тези задания могат да бъдат изпълнени от доставчик на цялостни решения със солиден опит. По-малко от 10 компании отговориха на първоначалните изисквания , като техният брой по-късно беше редуциран, след обявяването на кратките срокове за внедряване на цялостната система, които компанията може да си позволи.

Новател не само успя да внедри бързи комуникации и гъвкаво ценообразуване, но се доказа като подходящ изпълнител, предлагащ интегрирани услуги. Факторът, който изигра ключова роля, е че както Новател, така и Mundus Services са верни на принципа „ще се погрижим за всичко, свързано с услугите, които предлагаме.“ По този начин Novatel се ангажира с консултирането, свързано със създаването на новата облачна платформа  и заема основната роля в разработването на проекта, което спестява на клиента необходимостта от наемане на допълнителен IT персонал.

Изпълнение отвъд очакванията

Новател не само се справи с изграждането на необходимите мрежови връзки и да достави съответното оборудване навреме, но също така се ангажира със специфичните услуги, свързани с мигрирането на новата облачна платформа. Това включва преносът на електронните пощенски кутии на служителите на новия виртуален сървър, използващ Microsoft Exchange и Active Directory.

Във връзка с интегрирането на проекта за осигуряване на информационна инфраструктура г-н Славчо Парушев, представител на Empower Capital и член на Борда на директорите на Mundus Services, каза: „Изискваме от нашите доставчици това, което самите ние предлагаме на нашите клиенти. Като част от новия стратегически план за развитие на компанията, ние напълно променихме фокуса на предлаганите услуги. Нашата основна цел и мото е да позволим на нашите клиенти да се концентрират върху същността на техния бизнес, докато ние се грижим, за другите им нужди.

Фактори за успеха

Това, което отличава Новател от конкурентните доставчици, е възможността за лесно задоволяване на нуждите за интегрирани услуги на нашите клиенти, като гарантираме сигурността по изпълнението.

  • Пълен набор от телеком услуги
  • Осигуряване на цялостна инфраструктура за облачни услуги;
  • Гарантирана сигурност при използването на облачни услуги;
  • Пълно наблюдение и поддръжка на инфраструктурата;
  • навременен отговор на проблем и виртуална замяна на IT служител или служители, които са в отпуск или болничен;

Mundus Services получава от Новател точно това, от което се нуждае – доставчик, който да е отговорен за цялостната IT инфраструктура, което осигурява минимални разходи за наемане и обучение на персонал в компанията, както и надеждна облачна платформа, на която безпроблемно да изграждат бъдещите си иновативни IT проекти.

Ако искате да се възползвате от уникалните ползи на Управляемите услуги на Новател, свържете се с нас за безплатна консултация на sales@novatel.bg или  +3592 986 04 05.

Share This

Share This

Share this post with your friends!