Новател пуска първата телекомуникационна преносна система със скорост 100Gbps в България

by Jul 10, 2013Новини и събития0 comments

Новател пуска първата телекомуникационна преносна система със скорост 100Gbps в България и региона. Новата преносна система на Cisco беше успешно интегрирана в националните и международни мрежи на Новател, разширявайки  100 гигабитовата преносна система на Magyar Telekom Group в Югоизточна Европа.

С този свой проект Новател разшири капацитетите си за преносни системи и затвърди позициите си като един от най-силните играчи в региона. Оптичната национална и международна мрежа на Новател е основана на DWDM технология, която осигурява висока надеждност на услугата.

„През последните няколко години нуждата да се интегрира високоскоростна мрежа се повиши драстично с повишаването на броя на смартфоните, мобилните устройства и сайтовете с видеосъдържание. Новата 100 гигабитова мрежа ще ни позволи да осигурим на нашите клиенти – доставчиците на телекомуникационни услуги и интернет – възможността да осигурят иновативни услуги на своите крайни клиенти.“ Каза Андраш Левенте Чентери, Изпълнителен директор на Новател.

Новател България, притежавана от Magyar Telekom, член на групата на Deutsche Telekom предлага конкурентна алтернатива на българския телекомуникационен пазар. В ролята си на водещ национален доставчик, Новател предлага широка гама от телекомуникационни услуги на конкурентни цени, в сравнение с другите телеком оператори, интернет доставчици и бизнес клиенти в Югоизточния европейски регион. Новател поддържа разширена и изцяло собствена високотехнологична оптична мрежа в България и представя на своите клиенти високи браншови стандарти в клиентското изживяване, операциите и поддръжаката.

Share This

Share This

Share this post with your friends!